fredag 11 september 2009

Privat 08 sjukvårdsklinik

Dag Larsson, och ja en oppositionslandstingsråd med parti tillhörighet (s) som överklagat om ett beslut som den högerstyrda landsting gjort.

Historien handlar om södersjukhuset i Stockholm, då landstinget (moderat, höger styrd) där låtit en privat klinik "Arrhytmia Center" att etablerade sig inne i den offentliga sjukhuset.

Här kommer det "bästa" av allt, som ett mini-USA-klinik har de där nu (se filmen "Sicko", så förstår ni vad jag menar), då den privata kliniken "Arrhytmia Center" tar endast emot patienter som har privat sjukförsäkring, då de får utav varje utförd operation 100 000 - 150 000 kr.

Sarfens vårdcentral, sålde denna del av anläggning för 800 000kr för ett par år sen, priset var oerhört billigt, då köparen fick på försäljningsdagen en "kund" (vinst) lista på 12 000 listade patienter och enbart besöksersättningarna uppgår till minst till 20 miljoner kronor om året!! så snacka om ett kap för den enskilda privata ägarn som då har "vinst i tankarna".

Så vad säger våran kära kommunallag till detta???
"Kommuner och landsting, får inte skänka bort egendom på ett sådant sätt att det gynnar enskilda medborgare"

De skulle vara kul och veta, utav dem som utförde utförsäljning på 800 000 kr till den nya ägaren att... hur mycket dem politiker fått utav kakan, för de e vinst i tankarna och på nå vänster har dem gynnats av försäljningen själva, känns det som....

"Follow the money"
Parti-sponsorer har ökat kraftigt hos högern, bara moderaterna fick 30 miljoner kronor i sponsor pengar inför valet 2006, de e flera gånger mer än alla partier tillsammans fick det året, så vart fick dem de pengarna ifrån !?

Så om skola, vård och omsorg skall privatiseras.... ABSOLUT INTE!!!!
På alla andra ställen kan Entreprenörer skapas, där får vara vinst och konkurrens i tankarna hur mycket som helst, desto mer desto bättre, men inte där folk kommer i kläm efter livsnödvändig behov av kunskap, vård och omsorg.

Jag hoppas verkligen det blir maktskifte i Sverige 2010, innan Sverige hunnit bli USA2 på heltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar